OVER MIJ

Je omgeving heeft veel invloed op hoe je je voelt.
Dit blijkt ook uit vele studies en wetenschappelijk onderzoeken die zijn gedaan naar de invloed van het interieur op het welbevinden van mensen. Ik heb 15 jaar ervaring als interieurarchitect en heb me gespecialiseerd in de invloed die een interieur of de omgeving heeft op mensen.

Een eigen plek creëren
Je eigen huis weerspiegelt wie je bent en is jouw eigen, fijne plek waar je kunt ontspannen na een drukke dag, gasten kunt ontvangen voor een gezellige avond en waar alle gezinsleden zich prettig voelen.
Die plek moet aangenaam zijn en in zowel stijl als praktische zin voldoen aan jouw wensen, zodat je je er prettig voelt. Ik wil mensen graag helpen om zo’n plek te creëren.

Keuzestress
Ik woon zelf in een nieuwbouw huis in een project dat we met anderen zelf ontwikkeld hebben (een zogenaamde C.P.O. collectief particulier opdrachtgeverschap www.groenemient.nl)
en weet hierdoor uit eigen ervaring en door andere projecten die ik heb begeleid de keuze-stress die er is bij het kopen van een nieuw huis.
Het gevoel dat je het maar één keer goed kunt doen en in één keer goed moet doen,
terwijl het kopen, verbouwen en inrichten van een nieuw huis voor de meeste mensen iets is dat ze voor het eerst doen en misschien is het ook wel de enige keer dat je zoiets doen.

‘Eerst alle muren maar gewoon wit, dan zien we daarna wel’
Vaak hoor ik mensen zeggen; ‘als ik er nou eerst maar kon gaan wonen en daarna langzaam alle keuzes kon maken, dan zou dat een stuk makkelijker zijn’. Veel mensen maken daarom veilige (saaie) keuzes en gaan die daarna, als ze er eenmaal wonen, weer aanpassen. Dat geeft dubbel werk, dubbele kosten en dubbele stress.

De juiste keuzes vooraf
Die stress, kosten en het extra werk zijn onnodig en kunnen voorkomen worden.
Ik help je graag bij het maken van de juiste keuzes vooraf. Als je die op de goede manier maakt creeër je een   persoonlijk interieur en zorg je ervoor dat je huis al als een thuis voelt zodra je er gaat wonen.

Laura heeft ons geholpen bij het indelen en ontwerpen van onze casco kluswoning in Den Haag.
Ze heeft goed geluisterd en onze ideeën gebruikt, oa door Pinterest te gebruiken en ons geholpen om onze input en wensen te vertalen naar een eerste ontwerp. Het was een hele uitdaging om van onze 2 units een logisch geheel te maken, dat eventueel op een later moment toch weer te verdelen is in 2 losse units. Laura heeft daar echt goed in meegedacht, het was een echte puzzel en ze is blijven schuiven tot er iets ontstond dat zowel logisch als goed voelde. Daarin dacht ze mee met wat kan, maar gaf ze zeker ook aan als iets niet handig is.
We vonden de samenwerking erg prettig, kregen regelmatig weer updates en Laura straalt rust uit, is geduldig en flexibel.
Nu ligt er een goede plattegrond en gaan we, in samenwerking met Laura, de volgende fase in van ons project!

Esther en Wim